Служителите в затворите в България са в готовност отново да 

...
Служителите в затворите в България са в готовност отново да 
Коментари Харесай

Служителите в затворите отново в стачна готовност

Служителите в пандизите в България са в подготвеност още веднъж да  разгласят протестни дейности.Решението е взето на общо заседание на синдиката им (ССЗБ),  информират  от организацията.

Работещите в местата за отнемане от независимост и следствените арести свидетелстват за мощно напрежение по места, което пречи на осъществяването на служебните им отговорности. 

Напрегнатата работна конюнктура не подсигурява сигурността в тези структури, настояват от ССЗБ.

Надзирателите се опълчват на неприятната кадрова политика и нередности по повод на  кариерното израстване на чиновниците. По техни думи се трансформират щатове в  административни длъжности за сметка на надзорно-охранителния състав и  редовно се нарушават трудово-правни разпореждания. 

Синдикатът желае незабавна среща със служебния правосъден министър Крум Зарков и отрасловия заместник-министър  Мария Павлова.

През юни 2022 бе последният митинг в системата. Тогава чиновници в пандизите в София, Пловдив, Стара Загора, Бургас, Враца, Кърджали и Ловеч се събраха пред Министерството на правораздаването и желаеха почтени условия на труд, почтени приходи и качествена промяна, напомнят от ССЗБ.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР